Bugun...



Çiftçinin Diriliş Hareketi

Çiftçinin Diriliş Hareketi

facebook-paylas
Güncelleme: 23-11-2023 08:38:14 Tarih: 22-11-2023 22:07

Çiftçinin Diriliş Hareketi

Badembükü mevkiinde dedesinden kalan mandalina çiftliğinde babasıyla birlikte üretim  yapan aynı zamanda da müzisyen olan Alişan Özaydın  Satsumania markasıyla  Badembükü mandalinasını Türkiye’nin her bölgesine gönderiyor.

Badembükü’ndeki  yaklaşık 400 kök mandalina ağacından oluşan çiftlikte  üretilen mandalinanın  tüketiciye gönderiminde daha önce komisyoncularla çalışan Özaydın Ailesi  hasat zamanı geldiğinde elde edilen gelirin maliyeti anca karşıladığını görüyor.  Üstelik  üretilen mandalinanın pazarda ve marketlerde komisyoncuların kendilerine ödediği  fiyatın yaklaşık 4-5 kat fazlası olduğunu gören aile  tüketiciye direkt olarak ulaşmanın yollarını arar.

 

SATSUMANİA PROJESİ ALTI YAŞINDA

 

 

Bu noktada devreye ailenin genç kuşak temcilcisi  Alişan Özaydın girer. 10 yıl boyunca  lojistik sektöründe yöneticilik yapan Alişan Özaydın, “Neden direkt tüketiciye ulaşmayalım” diyerek yola çıkıyor ve alt yapı çalışmasına başlıyor. Ürünü her noktaya ulaştırmayı hedefleyerek çalışmasını tamamlıyor ve  “ Çiftçinin Diriliş Hareketi “ mottosuyla  6 yıl önce Satsumania projesine  startı veriyor. Böylelikle Satsumania markasıyla, mandalina sezonunda dalından toplanan mandalinalar doğrudan Türkiye’nin her bölgesinden  tüketiciyle buluşmaya başlıyor.

 

 

‘GENÇ BİR ÇİFTÇİ OLARAK GENÇLERE ÖRNEK OLDUM’

 

Alişan Özaydın başlattığı  ‘Çiftçinin Diriliş Hareketi’ projesini şu cümlelerle anlatıyor. Mandalinalarımız organik ve gübresini de kendimiz üretiyoruz.  ‘6 yıl boyunca Türkiye’nin her bölgesine mandalina gönderimi gerçekleştirdik. Onun dışında Dünya’nın birkaç ülkesinde de  Karaburun Badembükü Mandalina’sını tanıttık.  Bu işte en büyük kazanımım ise şehirden köyüne dönen bir genç olarak diğer gençlere örnek olup  onların da farklı üretimler yapmasını teşvik etmiş oldum.’

 

 

HASAT SEZONUNDA KONAKLAMALI ETKİNLİK

 

Komisyoncuları aradan kaldırarak direkt tüketiciye  ulaşmayı büyük ölçüde başardıklarını ifade eden Alişan Özaydın  bu sayede hem tüketicinin taze ve sağlıklı mahsul tükettiğini hem de çiftçinin emeğinin karşılığını aldığını ifade ediyor. Hasat sezonu boyunca her hafta sonu konaklamalı olarak mandalina toplama etkinliği düzenlediklerini de söyleyen Özaydın açıklamalarını şu cümlelerle  devam etti.  ‘Genellikle çocuklu ailelerin tercih ettikleri hasat etkinliğimiz, çocuklar tarafından  büyük ilgi görüyor.   Doğayı yaşıyorlar, mandalina nasıl yetişir, nasıl toplanır öğreniyorlar.  Böyle oluncada etkinlik boyunca hem biz hem de konuklar oldukça keyifli zaman geçiriyor.’




Bu haber 240 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI