Bugun...



İşte CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayları

İşte CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayları

facebook-paylas
Güncelleme: 08-12-2023 22:22:43 Tarih: 08-12-2023 19:01

İşte CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayları

Chp Karaburun Belediye Başkan Aday Adayları belli oldu. Seçim yaklaştığı bu günlerde diğer siyasi partilerde de hareketlenmeler olsada CHP Karaburun ilçe örgütünden  Bülent Çumçum, İlkay Girgin Erdoğan, Serdar Yasa, Gülsüm Civelek Davgana ve Kazım Yevimli belediye başkan adaylığı için başvuruda bulundu.

Adayların kısa özgeçmişleri;

 

Bülent Çumçum: 1969 Bursa Yenişehir doğumlu. Asker emeklisi. Türk Deniz Kuvvetlerinde 24 yıl süreli görev yaptıktan sonra 2011 yılında kendi isteğiyle emekli olduktan sonra , Ekstern olarak 4 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulunu bitirdi. İşletme yüksek lisans eğitimine devam etti. ABD Florida eyaleti Pensacola Collage’de diplomalı İngilizce dil eğitimi yanı sıra  İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Mısır, Tunus, Fas Cezayir, Portekiz, İsrail, Gürcistan, Azor adaları, Girit Adası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kısa ve uzun süreli görevler ile liman ve şehir ziyaretlerinde bulundu. 2006-2010 yılları arasında İzmir bölgesinde yayın yapan LEVENTLER FM RADYO İstasyonu Yöneticiliği ve Program Yapımcılığı görevinin yanı sıra LEVENTLER adlı derginin yayın yönetmenliğini yaptı. Türk Deniz Kuvvetlerinde Toplam Kalite Uygulamaları, Liderlik, Süreç Yönetimi, Problem Çözme Teknikleri konusunda EĞİTMENLİK yaptı. Toplam Kalite Yönetimi ve Uygulamaları konusunda Sabancı Holding bünyesinde diplomalı eğitim ve seminerlerde bulundu. 2011 yılında İzmir Bornova’da kurulan VARMAK Makine Şirketinin kuruluş ve patent çalışmalarında bulunarak 1 yıl süreli satış müdürlüğü görevinde bulundu. 2020-2022 Karaburun ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Kurucu üye ve yönetim kurulu görevinde bulundu. ANOV (Anadolu Otizm Eğitim ve Mücadele derneği) Mütevelli heyeti Görevine devam etmektedir. 2020 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği 6 temel ilke ile Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedefleyen ve bu ilkeler ışığında, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin inşası için siyasete yön vermek amacıyla kurulan LAVRASYA POLİTİK Düşünce kuruluşunda kurucu üye olarak görev aldı. LAVRASYA POLİTİK Düşünce kuruluşu yönetim kurulu üyeliği ve görevi devam etmektedir.

Aktif siyasete; Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun İlçe Örgütünde başladı. Karaburun İlçesinde; Sandık sorumlusu, Sandık Çevresi Sorumlusu, Sandık müşahitliği, İlçe kongre delegeliği, İl kongre delegeliği ve 2015-2017 Karaburun İlçe Başkanlığı yaptı. 2018 yılında tekrar İlçe başkanlığına seçildi. 2019 yerel seçimlerinde Karaburun CHP Belediye Başkan Aday adaylığı nedeniyle tüzük gereği ilçe başkanlığından istifa etti. 2020 yılında İzmir CHP İl Yönetim Kurulu Yedek üye seçildi. Evli ve iki çocuk babası.

 

İlkay Girgin Erdoğan: 1971 yılında İzmir’in Karaburun ilçesinde doğan İlkay Girgin Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Karaburun’da tamamladı. İzmir Kız Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. İzmir Barosu’na kayıtlı olarak, 1997-2019 yılları arasında İzmir ve Karaburun’da serbest avukatlık yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan; imar hukuku, gayrimenkul hukuku ve miras hukuku dallarında uzmanlaştı. 2004-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mordoğan Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu Üyeliği, Bütçe Plan Komisyonu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

       Mordoğan Belediyesi ile Karaburun Belediyesi’nin birleşmesi sonrasında 2014-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Başkanlığı ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 31 Mart 2019 tarihide yapılan yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaburun Belediye Başkan Adayı gösterilen Erdoğan, yüzde 49,28 oy alarak, ilçenin 117 yıllık tarihinde bu göreve gelen ilk kadın belediye başkanı oldu. Mordoğan Çok Amaçlı Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Mordoğan Şubesi üyesi olan Erdoğan, siyasi yaşamı boyunca Karaburun Yarımadası’nda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verdi. Evli ve bir kız annesi

 

Serdar Yasa: 15.03.1957 tarihinde Karaburun’da dünyaya gelmiştir. Karaburun merkez ilk ve ortaokulu (1971), İzmir Atatürk Lisesi (1974) ve ODTÜ Kimya Mühendisliği ( 1983) eğitimlerini tamamlamıştır. Mukadder YASA (1959) evli olup, eşi Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Anabilim dalında Profesör olarak görev yapmıştır.  1986 yılında MOPAK firmasında başlayan iş hayatı, Polinas firması ve Saf Plastik firmaları ile devam etmiş, 2004 yılında Fabrika Müdürlüğü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek yerel seçimlere Karaburun Belediye Başkan adayı olarak girmiş, seçimlerden Karaburun Belediye Başkanı seçilerek çıkmıştır. Özel sektör yaşamında birçok yurtdışı ülke ile, işi gereği temasları olmuş yerel yönetim deneyimlerini de arttırmıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.( 2004 -2014 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

 

Gülsüm Civelek Davgana:  1957 yılında doğan Davgana Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretmenlik iki dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde de bulunmuştur. Kadınlar, tarih boyunca eşitlik ve adalet için mücadele etmişlerdir. Bu mücadelenin önemli dönüm noktalarından biri, 5 Aralık 1934 tarihinde bundan tam 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasıdır. Bu önemli tarihi günde Karaburun Belediyesi Başkanlığına CHP’den aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Alnımız ak, başımız dik çıktığımız bu yolda Atatürk’ün partimize Altı Ok’ta belirttiği Kemalist ilkeler doğrultusunda yürüyelim arkadaşlar, diyoruz.” diyerek CHP Karaburun İlçe Başkanlığına Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştur.

 

Kazım Yevimli :1988 doğumlu olan Yevimli en genç belediye başkanı aday adaylarından. 2023 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Evli ve iki  çocuk babası olan Kazım Yevimli İlçe başkanlığına müraacatında ‘’Bugün gönül verdiğim Cumhuriyet Halk Parti'mizin Karaburun İlçe Başkanlığı binasına giderek, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurumu yaptım. İlçe örgütü üyelerim, ilçe başkanım  ve beni bu önemli günde yalnız bırakmayan aileme, sevdiklerime teşekkür ederim. Partimin aday göstermesi halinde Karaburun'umuzda çok güzel bir dönemin başlangıcı olacak. İlçemizi Yarımada Bölgesinin en güzel ilçelerinden bir tanesi haline getireceğiz. Biz hazırız. Hep birlikte kazanacağız. Karaburun için yeni hikayeyi hep birlikte yazacağız.’ diyerek aday adayları arasında yerini aldı.




Bu haber 2850 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI